Contact Us

Ervaringen

Vrouw, 30 jaar

Alleen plant.png

Ik ben bij Liesbeth gekomen met de vraag of ze me kon helpen met het verwerken van het overlijden van mijn man. Na een heftig en stressvol ziektebed is hij overleden aan kanker. Het highlighten van de positieve dingen uit onze relatie, zodat ik deze kan doorgeven aan onze dochter was belangrijk voor mij en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Het was voor mij belangrijk om deze periode vol stress een plekje geven zodat deze niet steeds op de voorgrond treedt. Liesbeth is erg rustig en objectief en alleen al mijn verhaal vertellen aan Liesbeth gaf me een gevoel van opluchting.

Wat mij het meest heeft geholpen is de rust die Liesbeth uitstraalt, de spiegel die ze me voor heeft gehouden en het begrip dat ze toonde. Een van de technieken die Liesbeth heeft gebruikt, is hypnotherapie en dat hielp me om echt volledig te kunnen ontspannen. Tijdens de hypnose verdween de onrust uit mijn lichaam. 

Ik heb de stressvolle periode een plek kunnen geven. Ik kan beter met mijn dochter praten over het overlijden van haar vader en vertellen aan haar wie haar vader was. Ik heb 'vrede' met de situatie hoe die nu is en kan daarmee zeggen dat mijn doel voor het traject bij Liesbeth is bereikt. Als je iets 'meer' wil dan een psycholoog waar je je verhaal vertelt dan is Liesbeth de juiste persoon!

Vrouw, 24 jaar

Alleen plant.png

'Ik LEEF weer'

 

Ik ben gestart met een traject omdat ik geen orde had in mijn hoofd en in mijn leven. Ik gaf mijn grenzen niet aan en ik rende en vloog voor iedereen. Hierdoor sloopte ik mezelf door de stress die dat veroorzaakte en raakte ik gefrustreerd omdat ik niet aan ieders vragen kon voldoen. Dat gaf mij een ongelooflijk opgejaagd gevoel. Daarnaast heb ik een pestverleden en door de sessies bij Liesbeth kwam ik erachter dat ik daar een hardere klap van heb gekregen dan ik in eerste instantie dacht. Ook hier heb ik aan gewerkt, terwijl dat niet mijn vraag was toen ik het traject startte. Door de manier waarop Liesbeth te werk gaat, is dit wel aan het licht gekomen, waar ik achteraf blij mee ben omdat dat wel één van de oorzaken was waarom ik me niet lekker voelde. Ik wilde meer rust in mijn hoofd zodat het in mijn bedrijf en persoonlijke leven weer wat overzichtelijker zou worden.

 

De werkwijze die Liesbeth hanteert, heeft mij goed geholpen, omdat ze zonder oordeel naar me luisterde. Ze heeft me op een andere manier naar dingen laten kijken, waardoor ik zelf mijn mening of gedachte kon veranderen. Na het traject kan ik beter mijn grenzen aangeven, voel ik me minder verplicht om me aan iedereen aan te passen. Verder groeit mijn zelfvertrouwen weer. Ook heb ik een goed begin kunnen maken met het verwerken van de dingen die mij in het verleden zijn aangedaan. Ik ben weer gelukkiger, minder gestrest, geef beter mijn grenzen aan, ik heb meer orde en de storm in mijn hoofd is gaan liggen. Daardoor kan ik weer normaal denken en kan ik weer overzicht creëren als ik het toch even moeilijk heb.

 

Wat me het meest is bijgebleven van het traject is hoe intens een hypnosesessie kan zijn. Het was voor mij iets onbekends, maar het heeft me enorm geholpen. In het begin ging het echt slecht met me. Als ik het een cijfer zou geven, was het een 2,5 (op een schaal van 1 tot 10). Ik had veel stress, zat niet lekker in mijn vel, kon ieder moment van de dag wel janken, totaal geen controle over mijn eigen leven. Ik ben blij dat ik het traject gevolgd heb en op het juiste moment heb ingegrepen om erger te voorkomen.

 

Na het traject voel ik me goed en zou ik er als cijfer een 8,5  aan geven. Er blijven altijd punten om te verbeteren, maar ik heb nu meer orde en ik LEEF weer in plaats van dat ik het gevoel heb dat anderen mij leven.

Vrouw, 50 jaar

Alleen plant.png

Voordat ik het traject bij Liesbeth startte, was ik heel erg zoekende en wilde ik antwoorden op een paar belangrijke vragen en duidelijkheid scheppen rondom voor mij belangrijke zaken. Gedurende het traject heb ik de antwoorden gekregen en mooie inzichten verkregen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik heel veel moest van mezelf terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet kon opbrengen en ook niet wilde. Nu weet ik dat ik mezelf geen hoge doelen hoef te stellen om toch te kunnen doen wat ik graag wil. Ook weet ik nu dat ik niet alle verantwoordelijkheid hoef te dragen, maar wel verantwoordelijkheid voor mezelf en de dingen die ik belangrijk vind moet nemen. Ik hoef me niet te bewijzen of me beter voor te doen dan ik ben. Ik ben goed zoals ik ben. Deze inzichten zijn belangrijk voor mij, omdat er (opnieuw) een burn-out voor de deur stond. Door het traject is dat voorkomen en kan ik nu meer van het leven genieten. Liesbeth stelt op een directe manier vragen die ik soms als confronterend heb ervaren, maar wat er wel voor heeft gezorgd dat ze de vinger op de zere plek kon leggen. Door haar doortastendheid wist ze meteen waar het probleem zat, waardoor ze snel tot de kern kon komen. Een van de technieken die ik heb mogen ervaren was hypnose, wat heel ontspannend en bijzonder was. Hierdoor heb ik enkele van bovenstaande inzichten verkregen. Ook heb ik er meer zelfvertrouwen van gekregen, omdat de lichamelijke sensaties werden geankerd en ik die nadien heb ervaren in het dagelijkse leven. Ik ben super enthousiast over Liesbeth en zou zeker adviseren een traject bij haar te starten wanneer je niet optimaal van het leven geniet of tegen zaken aanloopt waar je alleen niet meer uitkomt.

Man, 30 jaar

Alleen plant.png

Ik ben een coachtraject bij Liesbeth gestart omdat ik helderheid wilde scheppen binnen mijn loopbaan: wat wil ik bereiken, binnen welke tijd is dat haalbaar en wat moet ik daarvoor doen? Ook wilde ik (nog) beter worden in mijn werk en focussen op goed samenwerken met collega’s. In het traject kwam ik erachter dat er iets diepers zit onder de doelen die ik mezelf had gesteld. Door de verdiepende vragen die Liesbeth stelde, kwam ik erachter dat het me ontbrak aan zelfvertrouwen, dat ik de lat erg hoog leg en streng ben voor mezelf. Ik kwam erachter dat dat ervoor zorgde dat ik blokkeerde en daardoor bijvoorbeeld moeilijker kon samenwerken. Het coachtraject heeft veel geactiveerd. Ik heb onder andere geleerd dat mijn gedachten mijn gedrag beïnvloeden en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor bepaalde situaties. Eerder kon ik nog wel eens ‘aansturen’ op een conflict, maar nu heb ik handvatten hoe ik een situatie positief kan beïnvloeden. Ik weet nu wat mijn aandachtspunten zijn en hoe ik daar naar moet kijken. Ik ben heel erg tevreden over het coachtraject dat ik bij Liesbeth heb gevolgd, omdat ze ervoor heeft gezorgd dat de kern van mijn hulpvraag is aangepakt en dat deed ze op een vriendelijke, gedisciplineerde manier. Ze hield mijn aandacht erbij, ook als ik soms een zijweggetje nam.

Man, 47 jaar

Alleen plant.png

Toen ik voor het eerst bij Liesbeth kwam voor een intake, voelde ik me niet lekker in m’n vel. Ik had een aantal heftige dingen meegemaakt en wist niet goed hoe daarmee om te gaan. Ik voelde me bedrukt, onzeker en was verdrietig. Daarnaast vond ik het moeilijk om te communiceren met (voornamelijk) mijn medewerkers. Confrontaties ging ik uit de weg en ik uitte mijn mening niet wat ervoor zorgde dat ik moeilijke gesprekken uitstelde. Bij Liesbeth heb ik mijn verdriet kunnen verwerken door het te delen, door er over te praten. Verder ben ik me bewust geworden van mijn valkuilen waardoor communicatie zo lastig voor me was. Liesbeth stelde me vragen die me aanzetten tot denken en ze wist me te helpen om belemmerende gedachten om te zetten in helpende gedachten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de confrontatie niet meer uit de weg ga en niet meer uitstel, maar juist in actie kom op momenten dat het nodig is. Liesbeth is rustig, prettig en relaxed in haar manier van werken.

Vrouw, 35 jaar

Alleen plant.png

Met Liesbeth heb ik drie gesprekken gehad waarin zij mij coachte. Mijn hulpvraag was: ik wil een andere baan en moet daarvoor omgeschoold worden, maar het komt er maar niet van om me erin te verdiepen en daadwerkelijk stappen te ondernemen. Door de gesprekken met Liesbeth kwam ik erachter dat ik steeds weer een andere reden had (die ik buiten mezelf zocht) waarom ik geen tijd en moeite nam om me te verdiepen in een nieuwe studie. Het was eigenlijk gewoon uitstel door angst om aan iets nieuws te beginnen waarbij het onzeker is wat het je brengt. Door vervolg afspraken met Liesbeth te maken, moest ik de mogelijkheden wel uitzoeken. Liesbeth was als het ware mijn stok achter de deur. Dit alles was niet zonder resultaat, want ik ben gaan omscholen en zit nu in mijn derde leerjaar, loop stage en heb uitzicht op een nieuwe baan. Liesbeth is een integere en fijne gesprekspartner. Door het stellen van de juiste open vragen zorgt ze ervoor dat je zelf gaat nadenken en reflecteren op je eigen gedrag. Dit alles gebeurt in een ontspannen en vertrouwde sfeer. Door de open en empathische houding van Liesbeth heb ik me geen moment ongemakkelijk gevoeld ondanks dat ik Liesbeth ken van jaren geleden.

Man, 35 jaar

Alleen plant.png

Vanaf begin 2017 heeft Liesbeth mij gecoacht in het kader van mijn loopbaan. Ik wist dat ik wat anders wilde maar niet wat en hoe. Toen ik met de coaching begon wist ik niet zo goed wat mij te wachten stond en was ik zelfs een beetje sceptisch. Nu ben ik enorm blij met de hulp die Liesbeth mij geboden heeft. Ze is duidelijk, luistert goed, ze weet wat er nodig is om dingen in beweging te brengen en daarmee houdt zij het schip op koers. Liesbeth heeft mij geholpen bij het concretiseren en verwezenlijken van mijn toekomstplannen. Je kunt hele mooie dromen en plannen hebben maar om die te verwezenlijken zal je in actie moeten komen en dat hebben we dan ook samen gedaan.

Vrouw, 33 jaar

Alleen plant.png

Ik zou Liesbeth zeker aanraden, ik heb het traject bij haar als plezierig ervaren. Haar manier van luisteren en samenvatten van wat ik vertelde gaf mij duidelijker inzicht in mijzelf. Ik weet nu beter wat mijn valkuil is, vooral ook hoe ik kan voorkomen erin te vallen. Maar ook wat te doen als ik toch kom te struikelen.